Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Κάλεσμα για τις επαναληπτικές εκλογές της 17ης του Ιούνη


Στις 17 του Ιούνη το Κόμμα μας δίνει μια από τις σημαντικότερες εκλογικές μάχες που έδωσε στη νεώτερη περίοδο της ιστορίας του, η οποία θα σημαδέψει καθοριστικά όχι μόνο την παραπέρα πορεία του αλλά και την πορεία της χώρας. Με ευθύνη της ηγεσίας του δε δίνει αυτή τη μάχη με τους καλύτερους πολιτικούς και εκλογικούς όρους που θα μπορούσε να τη δώσει. Εν τούτοις, το κυρίαρχο στοιχείο που πρέπει να διακρίνει τη στάση όλων των κομματικών δυνάμεων σήμερα είναι ότι πρέπει να εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν όχι μόνο για να συγκρατηθούν οι λαϊκές δυνάμεις, οι οποίες συμπαρατάχθηκαν με το ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές της 6ης του Μάη, αλλά και για να ενισχυθεί το Κόμμα ακόμη παραπέρα, μπροστά και στο νέο πολιτικό σκηνικό που επιχειρείται να διαμορφωθεί.

Καταπολεμάμε αποφασιστικά κάθε αντίληψη και στάση η οποία τροφοδοτεί την απομάκρυνση ψηφοφόρων από το ΚΚΕ και δίνουμε την εκλογική μάχη με όλες μας τις δυνάμεις. Το ΚΚΕ πρέπει να σταθεί όρθιο γιατί είναι η πολιτική δύναμη που μπορεί να εκφράσει τις ελπίδες και τα οράματα του εργαζόμενου λαού, πρέπει να δυναμώσει τους δεσμούς του με την εργατική τάξη και τα μικροαστικά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου και να πραγματοποιήσει τον ιστορικό του ρόλο.

Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει ότι ενισχύουμε την πολιτική δύναμη η οποία μπορεί να προσφέρει στην καλύτερη διαβίωση των εργαζομένων, στην επίλυση των άμεσων και καυτών προβλημάτων τους, στην αντιμετώπιση της ολομέτωπης επίθεσης που δέχεται από την αστική τάξη και τα κόμματά της, από τις συνέπειες που προκύπτουν από τη συμμετοχή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, οι οποίες υποθηκεύουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και ενισχύουν την εξάρτησή της από αυτήν.

Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει άμεση συμβολή στη δημιουργία του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου πάλης, το οποίο θα διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα στηρίζεται και θα εκφράζει τους πόθους και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των μικροαστικών στρωμάτων, της διανόησης και της νεολαίας στο δρόμο για το σοσιαλισμό.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΚΕ

«Νέα Σπορά»

11/06/2012