Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Με ποια σκοπιμότητα;


Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Επίκαιρα» γίνεται εκτενής αναφορά στη «Νέα Σπορά» και στο πρόσφατο άρθρο που δημοσίευσε. Θα περίμενε κανείς από το συντάκτη του σχετικού ρεπορτάζ που αφορά στο ΚΚΕ να σεβαστεί και να αποτυπώσει με ακρίβεια τις απόψεις της Νέας Σποράς στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της δημοκρατικής πληροφόρησης.

Πληροφορούμε, λοιπόν, τον αρμόδιο συντάκτη ότι η Νέα Σπορά ουδέποτε άσκησε κριτική στην ηγεσία του Κόμματος επειδή αρνήθηκε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «Αριστερή Κυβέρνηση». Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει. Η ηγεσία του Κόμματος όφειλε να αρνηθεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ με την επιμονή του να παραμείνει η χώρα μας στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεικνύει σταθερά ότι δεν έχει καμία διάθεση να αποδεσμευτεί από τη στρατηγική των δυνάμεων του κεφαλαίου τόσο της αστικής τάξης της χώρας μας όσο και των αντίστοιχων αστικών τάξεων των άλλων κρατών - μελών της Ένωσης.

Η Νέα Σπορά ασκεί έντονη και τεκμηριωμένη κριτική στην ηγεσία του Κόμματος, γιατί αυτή στις εκλογές της 6ης του Μάη και της 17ης του Ιούνη απέφυγε να προβάλει την πρόταση του 15ου Συνεδρίου του Κόμματος, η οποία δικαιώθηκε πλήρως και με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο. Άλλωστε ο συντάκτης του ρεπορτάζ πολύ εύκολα θα μπορούσε να το διαπιστώσει αυτό αν διάβαζε με μεγαλύτερη προσοχή το σχετικό άρθρο της Νέας Σποράς.

Δεν γνωρίζουμε με ποια κίνητρα και με ποια σκοπιμότητα ο συγκεκριμένος συντάκτης απέδωσε με αυτόν τον τρόπο το άρθρο της Νέας Σποράς. Αυτό που γνωρίζουμε, όμως, είναι ότι σίγουρα μας «μπερδεύει» με απόψεις που δεν υποστηρίζουμε.

Πιστεύουμε ότι δεν θα ήταν μάταιο να περιμένουμε τη σωστή απόδοση των θέσεων, που σε αλλεπάλληλα άρθρα η Νέα Σπορά έχει δημοσιοποιήσει, με τη σχετική επανόρθωση στο επόμενο τεύχος του περιοδικού. Το επιβάλλουν οι κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.